JAK JÍT - CESTA TRANSFORMACE 30.10.2010

JAK JÍT - CESTA TRANSFORMACE
30.10.2006 Brno -  mírně upraveno 16.7.2013

CESTA, ZRCADLO, SEBEREFLEXE, SEBEPŘIJETÍ

Opět mě zas oslovila můza a potřeba převést vnitřní pocity ve slova, přišla i spousta inspirace na základě mnoha zajímavých rozhovorů,
jak pokračovat ve filozofování, co by zdroji případné inspirace pro ostatní hledající, případně odpovědí,
na některé nejasné otázky kolem priorit, podoby a vývoje duchovní cesty.

VĚDOMÍ SEBE = SEBEVĚDOMÍ
     Proč se vlastně někteří lidé nechtějí odhodlat chtít od života víc, žít jej více DO HLOUBKY, VĚDOMĚJI, DUCHOVNĚJI, ZAČÍT NĚCO MĚNIT  A REALIZOVAT ? Zkušenost ukázála, že častou příčinnou je pomyslné zrcadlo ( sebereflexe ), kterého se každý jaksi instinktivně obává. Ztráty náhradní ( nevědomě pracně léta budované) falešné identity, pevné pozice v rodině, společnosti, mezi přáteli. Bez zrcadla ( sebereflexe ) nelze vykročit na cestu postupné kultivace lidské osobnosti za účelem dosažení stabilizace žití a nalezení klidu a rovnováhy. Zrcadlo v podobě sebereflexe, je nám nastavováno prostřednictvím setkání se skutečnou realitou bez růžových brýlí. Stejně tak jím mohou být ostatní lidé, životní lekce a zkoušky v tom případě, pokud je hodláme řešit. A další formou sebereflexe jsou různé formy sebeodříkání a sebepřekonávání se za účelem sebepoznání.

MOUDROST ŘÍKÁ: UČTE SE ODŘÍKÁNÍ DOBROVOLNÉMU, AŽ PŘÍJDE NEDOBROVOLNÉMU BUDE TO HORŠÍ

     Díky objevovanému sebepoznání přichází postupně VĚDOMÍ SEBE a otočením slov SEBEVĚDOMÍ přinášející jistotu a klid. Je-li nám dána možnost nahlédnout do pomyslného zrcadla, UVIDÍME VŽDY JEN TOLIK, kolik je pro nás dobré a účelné, jinak by celý děj postrádal smysl. Krátce řečeno, uvidíme pouze tolik kolik unesem a jaká intenzita je pro náš vnitřní vývoj v ten okamžik vhodná. Netřeba se tedy obávat katastrofy, dodržíme-li přirozené tempo a pravidla a k tomu budeme stát nohama na zemi. Současně si uvědomujeme svou pravou vnitřní hodnotu, svoje možnosti, schopnosti, ale i omezení a negace v přijatelném rozsahu s vědomí možností postupného řešení. Nejzřetelnější sebereflexí je napříkald sport a různá i nesportovní cvičení, třeba na budební nástroje.
 
VIDĚT VÍC - NIKOLIV, JEN TOLIK KOLIK UNESEME

     Zpočátku se mnozí iluzorně obávají ……….ŽE UVIDÍ VÍCE NEŽ JE DOBRÉ. A následkem toho bude tak ohrožena pozice například ochránce rodiny, přísného šéfa, přísného rodiče, přísné paní učitelky, dominantního partnera či partnerky a spousta jiných náhradních tváří, které máme potřebu nosit, abychom zakryli vnitřní prázdnotu a nejistotu. TU TVÁŘ, KTEROU NECHCEME VIDĚT A ČASTO SCHOVÁVÁME před okolím i sami před sebou a nedokážeme ji přijmout. A přitom právě naše okolí by nás bralo přirozeněji i s nějakou tou vadou na kráse, než falešnou maskou dokonalosti, tvrdosti, sebevědomí, sebejistoty, ze které kouká nejistota a leckdy i malá ustrašená dušička. Lze neustále utíkat a nevidět mnohé. Stejně tak, lze tento děj zastavit a začít měnit nedokonalosti ukazující nám slabá místa, určená ke změně a následnému poznání, jako další kamínek do mozaiky obrazu souladu.
     JDEME-LI POSTUPNĚ vytrvale po cestě změny s pevným rozhodnutím jít a konat, NESPĚCHEJME a vše dostane přirozenou podobu a smysluplnost bez zmiňovaných obaváných rizik výše zmiňovaných..Naučme se SEBEPŘIJETÍ A PŘESTANEME SI VADIT, BÝT SOBĚ NEPŘÍTELEM a nést v sobě rozpor. Dokonce i ten obraz ve skutečném zrcadle naším pohledem jindy tak ošklivý a nedokonalý se postupně rozzáří.

     POZOR !!! :  POKUS JEN PRO ODVÁŽNÉ......POKUD NEVYZKOUŠÍTE DO JEDNÉ HODINY PO PŘEČTENÍ, DALŠÍ POKUS NECHTE AŽ NA DALŠÍ DEN. :-))) Vyzkoušejte odvahu a vytrvalost a jedenkrát dennně, třeba 7dní nahlédnout a třeba i promlouvat několik minut, se svým skutečným obrazem v zrcadle a přesvědčit sami sebe, že je na druhé straně krásná bytost, které lze leccos, nejlépe vše odpustit, neboť bez ní by nebylo možné zdaleka dojít tam, kde jsme v kladném slova smyslu.


     Spousta z nás se LEHČEJI UMÍ DÁVAT než přijímat. K přijímání potřebujeme nahlédnout do zrcadla a najít právě tu vlastní pravou hodnotu, abychom si uvědomili, co je pro náš život nutné a potřebné a dokázali si připustit myšlenku, že můžem. Že můžem, do života přijmout to potřebné a podstatné, jako rovnováhu k tomu, co vydáváme. Učit se to postupně téměř přitahovat jako magnet. Abychom nedopadli jako ta víla co rozdala svou lásku, že nemohla žít dál. Pak náš život bude více pestrobarevný a rozmanitý.

UČTE SE PŘIJÍMAT TAK JAKO SE MALÉ DÍTĚ UČÍ CHODIT
A VÁŠ ŽIVOT ZAZNAMENÁ ZMĚNU
A NAJDE SMYSLUPLNOST !

 

30.10.2006 Brno

 

Zápisky maséra č.41 - AGENT OO7 - TAM KDE MNOZÍ KONČÍ - JÁ TEPRVE ZAČÍNÁM

 

...SEZÓNA - Přichází jaro a opět vnímám zvýšený nárůst komplikovaných problémů těla, mysli a taktéž obou dohromady. Ano říká se, že vše je v hlavě.  Velkým vlivem se projevuje vše ničící stres, který působí  psychosomaticky

...ČASTÁ OTÁZKA - jaké rehabilitační masáže  mohou očekávat, vždy zdůrazňuji hodinářskou práci...sval po svalu - propojení s postupy CNT masáže.masaze/

...jako agent 007 hledám lokálně epicentrum problému a tam začínám "chirurgii bez skalpelu" = čím více citu a intuice = tím větší úspěch.

1/ ZAJÍMAVÉ PŘÍPADY : .... napíchnutý sval při odběru krve způsoboval bolestivé stavy - je zapotřebí velkého citu...pro uvolnění takového druhu blokády.

2/ SEDACÍ NERV : ..... pooperační návštěva lázní z neidentifikovaným skřípnutým sedacím nervem, lékařem indikovaný jako banální bolest zad, přetrvala bohužel nejen, na tím pokaženém pobytu, ale pár dalších měsíců.

3/ LÉKY ..... někteří klienti dokonce po pár masážích snížili počet léků, někteří zcela vyřadili.

4/ MNOZÍ KLIENTI .....  se zase mohou opět svobodně pohybovat, další se vrátili ke cvičení, případně ukončili mnoha týdenní neschopenku.  

...A JSOU Z TOHO VENKU - ZPÁTKY VE HŘE...

 

...Za 30let praxe nepřestávám být překvapen jakým mnohdy kuriózním způsobem přistupuje,!!    ke svým pacientům naše zdravotnictví, které si pravidelně platíme.

... Často je zcela opomíjeno spojení mezi vnitřními orgány, reflexními zónami a obratli, což způsobuje mnoho problémů a poukazuje na vzájemné propojení mezi. Tato znalost vzájemnosti umožňuje pochopit mapu zad a oblasti břicha pro odstranění existující lokálních blokád.

... Bohužel doba postcovidová sebou přináší velmi výrazné psychické zátěže, jako by nestačily ty, co tu byly doposud.  

... Úzkosti nejistoty fóbie stresy strachy jsou toho následkem a působí psychosomatický projevující se jako nejrůznějším mnohdy rafinované A zvláštní blokády svalů kloubu energie a také mysli.

... Myslím si, že účelový tlak společností západního světa, postupně ztrácejícího svou identitu, se projevuje ztrátou Identity osobní. 

 

... Rozkladem tradičních rolí, jako je rodič, partner, babička, dědeček, se ztrácí a mizí zaběhané programy vytvářející základní pilíř Identity jistoty. Když přidáme ještě velkou pracovní zatíženost a tlak komerčního světa, často lidé přestávají být v kontaktu sami se svým nitrem a upadají do psychóz, úzkostí, depresí, ztráty Identity. Což sebou nese neblahé účinky celkového zdravotního stavu společnosti i každého jedince.

 

PODOBNÉ TEXTY - ARCHIV :
https://www.roman-srnec.cz/news/zapisky-masera-c-35-doba-jedova-aneb-prijdte-se-nechat-vypnout/
https://www.roman-srnec.cz/news/zapisky-masera-c-29-ohen-neni-bez-dymu-ani-duse-bez-splinu/
https://www.roman-srnec.cz/news/zapisky-masera-c-21-jak-zit-a-prezit-davani-a-prijimani-nadech-a-vydech-zakon-zachovani-energie/
https://www.roman-srnec.cz/news/zapisky-masera-c-19-akutni-i-chronicke-stavy-ano-umim/
https://www.roman-srnec.cz/news/harmonizacni-masaz-2v1-v-alfe-protistresova/
https://www.roman-srnec.cz/news/pscht-masaz-psychorelaxacni/
https://www.roman-srnec.cz/news/zapisky-terapeuta-c-5-kazdy-z-nas-potrebuje-den-jedna-cisteni-mysli/